Ajokortti sallittu Schengen-alueella 2022

Ajokortti sallittu Schengen-alueella 2022

Ajokortti sallittu Schengen-alueella 2022, Voimassaolevan suomalaisen ajokortin saaminen voi olla hyvin pitkä ja monimutkainen. Se sisältää useita monimutkaisia ​​menettelyjä, jotka voivat olla erittäin turhauttavia erityisesti ulkomaalaisille. Toimistomme voi kuitenkin auttaa sinua voittamaan nämä ongelmat ja hankkimaan sinulle voimassa olevan suomalaisen ajokortin 5 päivän sisällä. Mutta jos haluat noudattaa monimutkaisia ​​pitkiä virallisia menettelyjä voimassa olevan suomalaisen ajokortin saamiseksi, tässä alla tärkeitä tietoja.

Tietysti helpoin tapa hankkia suomalaisen ajokortin on, jos ammattimaiset välittäjät auttavat sinua tässä prosessissa. Voit ottaa yhteyttä tähän välittäjään saadaksesi apua suomalaisen ajokortin hankkimiseen muutamassa päivässä. Lisäksi tämä toimisto voi auttaa ulkomaalaisia ​​saamaan suomalaisen ajokortin erittäin helposti muutamassa päivässä. He voivat myös auttaa sinua vaihtamaan ulkomaisen ajokortin suomalaiseen muutamassa päivässä. Näitä palveluita tarjoavat myös kumppanimme monissa muissa maissa.

Saako Euroopassa ajaa ulkomaisella ajokortilla? Pitääkö sinun hakea paikallista ajokorttia? Täällä vastaamme kaikkiin Euroopassa ajamiseen liittyviin kysymyksiisi.

Jos Schengen-alue on maailman suurin liikkumisvapauden mahdollistava alue, onko se mahdollista ajaa millä tahansa ajokortilla? No, kuten tavallista, se riippuu! Tässä on mitä sinun tulee tietää laillisesta ajamisesta Euroopan teillä.

Ajokortti sallittu Schengen-alueella 2022

Onko ajokorttisi myöntänyt jokin Euroopan maa? Sinun ei tarvitse vaihtaa sitä. Jos ajokorttisi on myöntänyt jokin 30 ETA-maasta (EU-maat + AELE paitsi Sveitsi), voit ajaa kaikissa näissä maissa oleskelusi kestosta riippumatta. Sinun ei tarvitse vaihtaa sitä paikalliseen ajokorttiin (paitsi tietyissä olosuhteissa), jos täytät tietyt ehdot:

Olet voimassa olevan ajokortin haltija.
Ajokorttisi on oltava sen maan sääntöjen mukainen, jossa oleskelet (esim. voimassaoloaika voi vaihdella maan mukaan).
Alkuperämaassasi toimitettua väliaikaista asiakirjaa (väliaikainen ajokortti, väliaikainen ajokortti, ajokoetodistus, ilmoitus ajokortin katoamisesta tai varkaudesta) ei aina tunnusteta kaikissa Euroopan maissa.

Tiesitkö ?
Uusi ja ainutlaatuinen eurooppalainen ajokortti lanseerattiin vuonna 2013. Se on voimassa kaikissa Euroopan maissa. Se on pankkikortin kokoinen ja pehmitetty, petoksia vastaan ​​suojattu (elektronisella sirulla) ja uusiutuva. Voimassaoloaika vaihtelee EU-maiden mukaan.

Esimerkiksi Ranskassa A- ja B-luokkien voimassaoloaika on 15 vuotta ja raskaiden (C ja D) tai lääkärin ohjeiden mukaan viisi vuotta. Uusiminen on vain hallinnollista, ilman lääkärinkäyntiä tai käytännön koetta (paitsi liikennesääntöjen mukaisissa erityistilanteissa).

Ranskassa kaikki ennen 19. tammikuuta 2013 myönnetyt ajokortit ovat voimassa 19. tammikuuta 2033 asti.

Missä tapauksessa sinun on vaihdettava ajokorttisi toisessa ETA-maassa? Jos haluat: sinulla voi olla vain yksi eurooppalainen ajokortti samanaikaisesti. Jos muutat toiseen ETA-maahan, sinun ei tarvitse vaihtaa sitä, mutta voit tehdä sen, jos olet halukas.

Pakollinen: jos ajokorttisi on varastettu, kadonnut tai vahingoittunut, jos sinulla on elinikäinen ajokortti, joka on myönnetty kotimaassasi ja asuinmaasi viranomaiset vaativat rajoitetun ajokortin ja sinun on heidän määräystensä mukaan pian vanhentumassa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!